به گزارش آفتاب شمال عظیم بلبل آبادی فعالیت برق منطقهای گیلان را در سه محور عنوان کرد و افزود: انرژی مازاد برق گیلان به استانهای همجوار منتقل میشود و در بارش برف اخیر در استان ۵۰ سانتیمتر پیشبینی شده بود اما شاهد بارش برف به طور میانگین ۷۵ سانتیمتر همراه با وزش باد با سرعت ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر در استان بودیم.
مدیر عامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان وضعیت مذکور را سبب خارج شدن وضعیت از حالت عادی خواند و بیان کرد: پستهای انتقال و فوق توزیع برق گیلان دچار مشکل شد.
وی به وجود دو هزار و ۸۷۰ کیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع منصوبه در گیلان اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۷۵ کیلومتر از خطوط انتقال و فوق توزیع برق گیلان تحت تاثیر بارش برف اخیر قرار گرفت و اثرات مکانیکی در خطوط ایجاد کرده است.
بلبلآبادی تجمع برف روی خطوط را موجب نزدیک شدن خطوط برق به سطح زمین دانست و خاطرنشان کرد: در ساعتهای اولیه بارش برف برای تردد دچار مشکل بودیم و همکاران ما در بیشتر مسیرها پیاده حرکت کردند.
بلبل آبادی با تاکید بر اینکه حوزه انتقال و فوق توزیع برق از اصلیترین ماموریتهای برق منطقهای گیلان است تصریح کرد: حوزه شبکه ۲۰ کیلوولت به پایین در استان حیطه ماموریت شرکت توزیع برق استان است
بلبل آبادی با اشاره به وزش باد ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت در برف اخیر گفت: بارش برف اخیر برای صنعت برق چالشهایی را به دنبال داشته است، البته برف به پستهای تأمین انرژی برق سهامی برقمنطقهای ای گیلان آسیبی وارد نکرده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی برق منطقه ای گیلان افزود: ۱۰۷۵ کیلومتر از ۲۸۷۰ کیلومتر مدار خطوط تغذیه کننده پستهای فوق که ۳۷ درصد را شامل میشود تحت تأثیر برف اخیر قرار گرفتند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای همچنین با اشاره به سقوط ۶ دکل در گیلان درپی بارش برف گفت: دو دستگاه دکل در خمام و ۵ دستگاه در لشت نشا در برف سقوط کردند.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان با تاکید بر اینکه در ساعات پایانی روز ۱۴ بهمن تمام شبکه انتقال و فوق توزیع برق جز یک مورد منطقه آزاد انزلی در استان پایدار شد افزود: با خروج این پست مشکلی در تامین بر منطقه آزاد انزلی وجود نداشت و پستهای همجوار، برق منطقه آزاد را تحت پوشش قرار دادند.
او با بیان اینکه کابل های خطوط با استفاده از استانداردهای جهانی صورت میگیرد می گوید: با توجه به شرایط ویژه آب و هوایی بعضی از بحرانها دلیل سقوط دکل ها بوده است. او با بیان اینکه دکل ها حدودا دو سال مورد بهره برداری قرار می گیرند گفت: در سقوط این دکل ها هر عاملی مانند نقص در طراحی و اجرا می تواند نقش داشته باشد که هنوز علت اصلی مشخص نیست. او افزود: در هیچ کجای دنیا تمام شرایط استثنایی و خاص را در نظر نمی گیرند برای اینکه اصلا اقتصادی نیست.
بلبل آیادی همچنین افزود: شبکه انتقال و فوق توزیع استان گیلان بهینهترین شرایط را در سطح کشور دارد و با تلفات ۱٫۶۸ یکی از شبکههای بسیار خوب در کشور است.
او با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه صنعت برق باید ۵ هزار مگاوات انرژی پاک در کشور به اجرا در بیاید گفت: سهم گیلان از این میزان حدود ۲۵۰ مگاوات است.
بلبل آبادی با اشاره به ظرفیت موجود در گیلان گفت: در بخش انرژهای نو پتانسیل موجود در منجیل و اطراف آن بیش از ۳ هزار مگابایت انرژی بادی است.
او افزود: گیلان در بخش انرژی تجدید پذیر مانند انرژی بادی به میزان ۳۵۰ مگاوات و در زمینه انرژی خورشیدی نیز ۶۰ مگاوات فعال است و چند پروژههای تولید انرژی بادی با توانایی تولید ۶۰۰ مگاوات نیز در حال مذاکره است.