اجتماعی 10 شهریور 1397 - 6 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

آیت ا… رسول فلاحتی: از معادن محققانه برداشت شود / فرهاد دلق پوش: اولویت ما پروژه های عمرانی و واحد های دانه بندی است

به گزارش آفتاب شمال ، نشست بررسی وضعیت معادن استان گیلان با حضور مجموعه ای از مسئولان مرتبط صبح امروز در محل دفتر کار نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرستان رشت برگزار گردید…

به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، نشست بررسی وضعیت معادن استان گیلان با حضور مجموعه ای از مسئولان مرتبط صبح امروز در محل دفتر کار نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرستان رشت برگزار گردید. در این جلسه مسئولان مختلف درباره موضوعات و چالش های به ارائه گزارش پرداخته و هر یک به فراخور وظایف خود برای حل معضلات نظرات خود را جهت ارائه رهنمون از جانب نماینده ولی فقیه استان ابراز داشتند.

آیت ا… رسول فلاحتی پس از استماع سخنان مسئولان در رابطه با وضعیت معادن ، با اشاره به اینکه برداشت شن و ماسه ابعاد مختلفی دارد و به نهادهای مختلفی از جمله سازمان صنعت، آب منطقه ای ،محیط زیست، منابع طبیعی، انبوه سازان، دستگاه قضا و همچنین به مردم عادی مرتبط می شود، گفت: ما باید در پروژه هایی به سامانه های کلان اجتماع مرتبط می شود، با هم همفکر باشیم. من از جمله مسئله ای دیدم این است که معمولا به این همدردی و همفکری بین نهادها توجه نمی شود و نهادهای مختلف چه نهادهای غیردولتی، چه دولتی و چه حکومتی بدون توجه به نهادهایی که مرتبط و ذی مدخل با آن بخش است، کار می کنند.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با تاکید بر اینکه شن و ماسه نیاز استان است ادامه داد: باید جلوی برداشت های بی رویه را بگیریم بی نظارتی باعث شد برداشت های بی رویه به حفره هایی بزرگ تبدیل شود که الان دیگر باید گفت سیاه چاله های فضایی شده است. رودخانه ای که وجودش می تواند فضای عمومی را تلطیف کند، بستری شده است برای آب های گندیده و آلوده شیرابه ها. و باید از معادن محققانه برداشت شود.

وی گفت: امروز بستر رودخانه با زندگی مردم. جنگلها، منابع و مراتع طبیعی با محیط زیست گره خورده است. باید در انجام امور، جامع نگری داشته باشیم و از بخشی نگری جداً پرهیز شود و این کار نباید با سطحی نگری انجام شود چون آیندگان بعدها ما را لعن خواهند کرد.

در ابتدای نشست، فرهاد دلق پوش،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز با ارائه گزارشی به وظیفه قانونی سازمان صنعت ،معدن و تجارت در نظارت بر بهره برداری از معادن گیلان اشاره نمود و افزود: بیشترین آسیب را عدم رعایت قوانین معدنی در گذشته، به دلیل رویه هایی که بود، سازمان صنعت ، معدن و تجارت دید. قانون فصل الخطاب است ، چه این قانون ضرر داشته باشد و چه منفعت باید رعایت و اجرا شود.

وی درباره اهمیت بحث منابع شن و ماسه افزود: پیش تر بحث خاک فروشی مطرح بود که خاک ما می بردند امارات و جاهای دیگر می فروختند. به هر حال ما برای حفظ این آب و خاک می جنگیم و شهید هم می دهیم، بنابراین ارزشمند است و مال افراد خاصی هم نیست. لذا قانون مشخص نمود؛ هر گونه برداشت مواد معدنی باید با نظارت و مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت باشد و حقوق متعلقه به آن ماده معدنی هم پرداخت شود و مستقیما به خزانه دولت وارد شود.

دکترفرهاد دلق پوش تصریح کرد: هر گونه ماده معدنی اگر خارج از ضوابط برداشت شود، جرم مشهود است. حتی خاک کشاورزی هم کسی اگر بخواهد برداشت کند، باید جهاد سازندگی به ما اعلام کند این میزان خاک را فردی برای این پروژه می خواهد هزینه کند و شما مجوز دهید و باید مراحل قانونی آن طی شود.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان در پایان گفت: با لحاظ همه شرایط ما گفته ایم برای اختصاص شن و ماسه، اولویت ما واحد های دانه بندی و پروژه های عمرانی است. و با وجود کمبود جدی ای که در شن و ماسه رودخانه ای وجود دارد از ارائه مجوز برداشت به اشخاص حقیقی خودداری می شود.

متولی بخش صنعت، معدن و تجارت استان تشکیل شورای معادن استان به ریاست استاندار را گامی مهم در جهت حل اختلافات معدنی برشمرد و اظهار داشت: ما بایست برای آینده معادن استان تدبیر کنیم تا روندها به گونه ای نشود که بعد بگوییم یک عده ای منفعت بردند اما استان گیلان ضرر کرد و استراتژی بر این است از منفعت طلبی و زیاده خواهی در انفال جلوگیری کنیم.

 

 

نویسنده
خبرنگار آفتاب شمال
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *