مصاحبه با سخنرانان همایش کمال گرایی ویژه بانوان در هتل المپیک منظریه
آفتاب شمال : خانم دکتر جمالی با توجه به اینکه شما سخنران همایش کمال گرایی ویژه بانوان هستید توضیح دهید مکان و تاریخ برگزاری این همایش چگونه هست ؟
عنوان همايش کمال گرايي ويژه بانوان است که در مورخه 29 تير 1401 در مکان همايش المپيک منظريه برگزار ميگردد و برگزار کننده همايش کلينيک روان شناختي به مديريت خانم دکتر مژده بقايي مي باشد .
آفتاب شمال : برای آشنایی با خوانندگان لطفا رزومه کاری خود را توضیح بفرمایید .
من سیده نیره جمالی هستم دارای دکتری تخصصی روانشناسی و بیشتر فعالیتم در حیطه پژوهش هست با توجه به دستاوردهایی پژوهشی سعی میکنم در موضوعاتی که نیاز حس میشه در جامعه پیرامونش با همراهی همکارانم همایش برگزار کنیم.چند سالی میشه که در حوزه نوجوان کارگاه های تخصصی با همکارم خانم طلوعی برگزار میکنیم و همچنین در حیطه فیلم درمانی هم در رشت دوره هایی رو با همکارم برگزار کردیم که به نوبه خودش توی رشت تا الان برگزار نشده بود.
در خصوص سابقه کاری : حدود ۸ سال هست در حیطه پژوهش کار میکنم و حدود ۴ سال در بخش همایش ها چه نوجوان چه بزرگسال فعال هستم ( البته دوسال درگیر کرونا بودیم و همایش ها در کلینیک پایا به صورت کارگاهی برگزار میشد
آفتاب شمال : هدف از همایش را بفرمایید ؟
خانم دکتر جمالی : خلاصه بخوایم بگیم بررسی کمالگرایی هم مزایا هم معایب دارد .
وقتی بیش از حد روی درست کردن همه چیز تمرکز می کنید و وقتی این کار را نمی کنید خود را سرزنش می کنید، خرد ناشی از بررسی اینکه چرا اشتباهاتی را مرتکب شده اید از دست می دهید. کمال گرایان اغلب از خطاهای خود عذاب می کشند و اجازه می دهند که خطاهایشان آنها را تعریف کند. اما اشتباهات خوب هستند! اگر هرگز اشتباه نمی کردیم، هرگز یاد نمی گرفتیم. وقتی قبول کردید که ناقص هستید، می توانید خود را از ناراحتی عاطفی ناشی از نشخوار کردن در مورد هر خطا دور کنید. در عوض، می توانید اشتباهات خود را بررسی کنید و درس های مهمی را که آنها ارائه می دهند بیاموزید. کمال گراها فکر می کنند باید کامل باشند. وقتی نیستند، عصبانی می شوند. آنها همچنین از دیگران انتظار دارند که کامل باشند – و هنگامی که دیگران ناقص هستند عصبانی یا بی تاب می شوند.
آفتاب شمال : کمی در خصوص مشکلات زنان توضیح بفرمایید .
خانم دکتر جمالی : در حال حاضراضطراب و استرس شایعترین مشکلات روحی زنان است. البته این آسیب های دوران کرونا فقط شامل زنان نمیشه و تمام افراد جامعه خواسته و ناخواسته درگیر مشکلات روانشناختی شدن در این دوسال ولی بخوایم تخصصی نگاه کنیم
باورهای غلط زنان از خودشون منشا بسیاری از مشکلات روانی در بین آنهاست بطور کلی از لحاظ روانی زنان جامعه ما در مقایسه با مردان بیشتر در معرض انواع آسیب های روانی و حتی اجتماعی قرار می گیرند که باورهای غلط و عدم شناخت مهارت ها و توانایی های ذاتی زنان جامعه ما از خودشون یکی از مهم ترین دلایل انواعی از مشکلات روحی و روانی آنها به شمار می رود .
آفتاب شمال : خانم دکتر جمالی. چرا حالا کمالگرایی؟ اونم در زنان؟
خانم دکتر جمالی : بسیاری از زنانی به واسطه کارمون از ما (مشاوره) می گیرند و مراجعه بیشتری با ما دارند بنابراین بیشترین مراجعات ما زنان هستند .زنان در برخی مواقع با این واقعیت روبرو می شوند که آنها نیز در بیشتر عمر خود به دنبال کمال بوده اند. بسیاری از ما فکر می کنیم که این کلید موفقیت ماست، در حالی که در واقع، این همان چیزی است که ما را از هدف واقعی خود دور می کند و انرژی ما را در این فرآیند کاملاً از بین می برد.
تحقیقات در مورد کمال گرایی نشان داده است که زنان بیشتر از مردان کمال گرا هستند و استرس بیشتری نسبت به آنها دارند.
آفتاب شمال : با توجه به تحقیقات یعنی چند درصد از زنان کمال گرا هستند؟
خانم دکتر جمالی : بر اساس نتایج، 33 درصد از زنان در محیطهای کاری شرکتها در مقایسه با 21 درصد مردان، نمرات کمالگرایی بالایی داشتند. با نگاهی به انتقاد از خود، 44 درصد از زنان این ویژگی را از خود نشان دادند، در حالی که 34 درصد از پاسخ دهندگان مرد این ویژگی را نشان دادند.
آفتاب شمال : نکته جالبی که وجود داره اینه که بیشتر کمالگراها به خودشون افتخار میکنن حالا یه سوال پیش میاد آیا کمال گرایی یک اختلال روانی است؟
خانم دکتر جمالی : کمال گرایی در حالی که به خودی خود یک اختلال روانی نیست، با اضطراب و سایر مسائل مربوط به سلامت روان مانند اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) مرتبط است.
آفتاب شمال : خانم دکتر جمالی سخنران دوم همایش خانم سارا غلامین هست بهتره ادامه مصاحبه در کنار ایشان باشیم . خوب لطفا شما خودتان را معرفی بفرمایید .
سلام سارا غلامین هستم روان شناس حدود دوسال در كلينيك ترك اعتياد ٩١ تا ٩٣ و دوسال بعنوان مدير مركز توانبخشي ستايش در سال٩٤ تا ٩٦ مشغول به کار بودم . از دیگر سوابق کاری ام روانشناس و درمانگر كلينيك دكتر صادقي و روانشناس و درمانگر كلينيك پايا از ٩٨ تا١٤٠١ بودم
حوزه تخصصی من بیشتر درمانگر cbt.طرحواره درماني و اكت هستم. حیطه کارم هم بیشتر بین فردی هست و اختلال شخصیت. بنده قبل کرونا چند دوره همایش برگزار کردم.
خانم سارا اغلامین ادامه سوالات را از شما می پرسیم .
آفتاب شمال : چرا زنان نیاز به کامل بودن را احساس می کنند؟
خانم سارا غلامین : بخاطر نیاز به دوست داشتن – دختران جوان برای کمال تلاش می کنند زیرا تحسین، شناسایی و تحسین آنها را به دنبال دارد. آنها فکر می کنند، “اگر بتوانم این کار را انجام دهم، همه از من خوششان می آید.” بازخورد مثبت مهم است، اما دختران نمی توانند بدون آن زندگی کنند. بسیاری از دختران به آن نیاز وسواسی دارند. این بخش بزرگی از چیزی است که آنها را تغذیه می کند.
آفتاب شمال : زنان کمال گرا از چه می ترسند؟
خانم سارا اغلامین : ترس از شکست. کمال گرایان اغلب شکست در دستیابی به اهداف خود را با فقدان ارزش یا ارزش شخصی یکی می دانند. ترس از اشتباه کردن
آفتاب شمال : چه چیزی باعث کمال گرایی می شود؟
خانم سارا اغلامین : کمال گرایی می تواند ناشی از ترس از قضاوت یا عدم تایید دیگران باشد. تجربیات اولیه دوران کودکی، مانند داشتن والدینی با انتظارات غیرواقعی بالا نیز ممکن است نقش داشته باشد. افراد مبتلا به بیماریهای روانی مانند اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) نیز ممکن است تمایلات کمالگرایی از خود نشان دهند.
آفتاب شمال : آیا این وضعیت رو میشه تعدیل کرد؟یا بهتره بگویم چگونه می توانم بر کمال گرایی غلبه کنم؟
خانم سارا اغلامین : راهبردهایی که می توانند به غلبه بر کمال گرایی کمک کنند عبارتند از خود گفتاری مثبت و مقایسه نکردن خود با دیگران. استفاده از تکنیک های درمان شناختی رفتاری (CBT)، مانند به چالش کشیدن افکار منفی نیز می تواند مفید باشد. تمرین تمرکز حواس ممکن است کمک کند تا یاد بگیریم چگونه روی زمان حال تمرکز کنیم بدون اینکه نگران گذشته یا آینده باشیم.
آفتاب شمال : و سوال پایانی : خانم دکتر جمالی بفرمایید هدف از برگزاری این همایش چیست ؟
خانم دکتر جمالی : قبل کرونا ما در مرکز روانشناختی پایا یه پژوهشی انجام دادیم با عنوان بررسی شیوع کمالگرایی در زنان رشت و قرار بر این شد این مقاله به صورت همایش برگزار بشه متاسفانه برخوردیم به کرونا و نشد کاری انجام بدیم تا امسال که دیدیم وضعیت ها بهتر شده و بیشتر مردم واکسن زدن و بیماری کمتره خواستیم این دوره رو برگزار کنیم. ما در این همایش هم آمار پژوهش صورت گرفته رو ارایه میدیم هم درباره راهکارهایی که بتونه این وضعیت رو بهتر کنه صحبت میکنیم.
با تشکر از شما ، خانم دکتر جمالی و خانم سار غلامین . امیدوارم که در مسیری که انتخاب کرده اید موفق باشید و از شما عزیزان که نقش بسیار مهمی در رفع مشکلات زنان دارید و دلسوزانه در این مسیر حرکت می کنید سپاسگزاری می کنیم با تشکر از کلینیک روان شناختی پایا و مدیریت محترم این مرکز خانم دکتر مژده بقایی
مصاحبه کننده : لیلا سیروس