خواندنی ها 07 اسفند 1396 - 6 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

سلول های بنیادی، فرصت جدید حوزه سلامت در گیلان

 به گزارش آفتاب شمال : دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در گفت و گو اختصاصی با وب دا، گفت: در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای رفع نیازهای بهداشتی درمانی مردم استان و حرکت در مرزهای دانش، پروژه های مختلفی را در دست اجرا دارد و سلول های بنیادی، فرصت جدید حوزه سلامت در گیلان است.

وی افزود: در قرن بیستم علم پزشکی در حوزه های مختلف پیشرفت های زیادی داشته است اما هنوز موارد لاینحل زیادی به ویژه در حوزه ژنتکیک و بیماری های ناشی از آن وجود دارد. در این خصوص، با توجه به پیشرفت های اخیر کشور و ظرفیت استان در حوزه علوم بالینی پزشکی می توان گام های موثری برای ارتقای حوزه سلامت برداشت.

دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک با اشاره به کاربرد سلول های بنیادی، تصریح کرد: سلول های بنیادی پتانسیل درمان بیماری ها را دارد و حتی در مواقعی که معالجه با دارو و جراحی امکان پذیر نیست می توان از ظرفیت سلول های بنیادی در استان استفاده کرد.

با کمک مهندسی بافت می توان ظرفیت بالایی را برای خدمت رسانی به بیماران صعب العلاج در استان ایجاد کرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با توجه به فعال بودن مراکز پیوند کلیه و کبد در گیلان، دانشگاه در صدد است که پیوند مغز استخوان، پیوند قلب، ریه و حتی پوست را در استان راه اندازی نماید. در این راستا، با کمک مهندسی بافت می توان ظرفیت بالایی را برای خدمت رسانی به بیماران صعب العلاج ایجاد کرد و این آغاز یک حرکت رو به جلو می باشد که لازمه آن حمایت مسوولان و استفاده از تمام فعالیت های بین رشته ای در استان است.

وی از علوم ژنتیک نیز به عنوان یک علم کاربردی در حوزه سلامت یاد کرد و افزود: درمان بیماری های ژنتیک در بسیاری موارد غیرممکن به نظر می رسد این در حالی است که شناخت ژنوم انسانی و دستکاری های ژنتیکی گوشه ای از علم پزشکی است، در بسیاری از موارد منجر به درمان بیماری ها می شود. در این زمینه، استفاده از علم ژنتیک در دوره جنینی می تواند از بروز بسیاری از بیماری پیشگیری کند. در حال حاضر، تلاش دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای راه اندازی کارگروه سلول های بنیادی و کارگروه ژنتیک در استان، یک گام بزرگ در مسیر طولانی علم است.

تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رفع همه نیازهای بهداشتی درمانی مردم استان است
دکتر یوسف زاده با اشاره به طرح های آتی دانشگاه؛ راه اندازی رشته های phd سلولی مولکولی و phd مهندسی بافت و راه اندازی دانشکده فناوری پیشرفته پزشکی در گیلان، خاطر نشان کرد: امروز تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رفع همه نیازهای بهداشتی درمانی مردم استان است به گونه ای که مردم گیلان مجبور نشوند برای دریافت خدمات به خارج از استان مراجعه کنند.

گفتنی است: ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی و کارگروه ژنتیک و بیماری های استان گیلان، صبح امروز با حضور مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از اساتید علوم پایه در مرکز رشد و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افتتاح شد.

نویسنده
خبرنگار آفتاب شمال
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *