فرهنگ و هنر 23 آبان 1394 - 8 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

برترین های بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات اعلام شد

به گزارش آفتاب شمال ، در مراسم اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات ، روزنامه خراسان با  91 امتیاز ، در بخش اهتمام به زبان فارسی عنوان برگزیده نمایشگاه را به خود اختصاص داد و روزنامه “خراسان شمالی” با 80 ، ” ابرار ورزشی” با  81 و پایگاه خبری” انتخاب” با  81.25  امتیاز به ترتیب در بخش های مطبوعات محلی ، ورزشی و پایگاه های خبری  به رتبه های برتر دست یافتند.

همچنین هیئت داوران بیست و یکمین نمایشگاه ماهنامه ” صفای سخن ” از کرمانشاه را به عنوان غرفه برتر و” نشریه چهارفصل ” را در بخش عمومی و خانواده به عنوان مطبوعات برتر انتخاب کرد .

همچنین در بخش دین و اندیشه خبرگزاری های ایکنا و حوزه و در بخش فرهنگی هنری پایگاه خبری شادشو عنوان برتر را از آن خود کردند .

در بخش آموزشی و تخصصی هم پایگاه خبری “وبدا” در حوزه پزشکی و سلامت و در بخش سیاسی و اقتصادی هم ماهنامه “مهرنامه” برگزیده شدند.

همچنین هیات داوران بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات موسسه ” اصفهان امروز” را برگزیده بخش موسسات مطبوعاتی و روزنامه ” شهروند” را روزنامه برتر انتخاب کرد.

در بخش خبرگزاری های عمومی هم خبرگزاری دانشجویان ایران  (ایسنا) حائز رتبه برتر شد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان هم در سطح ادارات کل استان ها به عنوان برترین اداره کل دست یافت .

موسسات برگزیده موفق به دریافت لوح برتر و هدایای سکه بهار آزادی شدند و از مزایایی همچون تخفیف در غرفه ، در نمایشگاه بیست و دوم برخوردار خواهند شد .

حداد عادل: مسئولیت مطبوعات در قبال زبان فارسی بیش از بقیه حرفه هاست

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: امروز هیچ حرفه ای در قبال زبان فارسی بیشتر از مطبوعات مسئولیت ندارد.

غلامعلی حداد عادل در مراسم اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها افزود: زبان فارسی رکن مهم هویت ملی ما ایرانیان است و دلبستگی ما به این زبان فراجناحی و بالاتر از سلیقه های سیاسی است.

وی بابیان اینکه زبان فارسی به گذشته، امروز و آینده ما تعلق دارد گفت : زبان فارسی ابزار مطبوعات است.

حدادعادل افزود: اگر این رابطه میان زبان فارسی و رسانه وجود نداشته باشد هیچ رسانه ای وجود نخواهد داشت و امروز می توان گفت هیچ حرفه ای به اندازه مطبوعات از زبان استفاده نمی کند و در نتیجه هیچ حرفه ای هم مثل مطبوعات در قبال زبان فارسی مسئولیت ندارد.

وی تاکید کرد: به همین علت فرهنگستان زبان و ادب فارسی امسال هم جایزه ای را با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسانه های حافظ این زبان اهدا می کند و امیدوار است که سال به سال وضع زبان فارسی در رسانه ها بهتر شود.

حدادعادل ، فرهنگستان را به عنوان دستگاهی که واژگان را تولید می کند دانست و افزود: کار رسانه هم توزیع تولیدات فرهنگستان است و بنابراین رابطه فرهنگستان با رسانه ها ، رابطه ای بنیادی است.

وی گفت: امسال هم بلافاصله بعد از پایان نمایشگاه بیست و یکم گفتگوی خود را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نمایشگاه بیست و دوم آغاز می کنیم و امیدواریم برنامه های مناسب تر و بهتری در نمایشگاه بیست و دوم داشته باشیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از آمادگی این فرهنگستان به منظور برگزاری دوره های آموزشی برای خبرگزاری های مختلف خبر داد و تاکید کرد: روزنامه ها باید دستور خط فارسی و واژگان فرهنگستان زبان و ادب فارسی را مورد توجه قرار دهند و همچنین موضوعاتی مثل درج مقالات در خصوص زبان فارسی مورد توجه هیئت داوران نمایشگاه مطبوعات بوده است.

برخورد قانونی با دستگیر شدگان اخیر

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: درخصوص دستگیری چند نفر از خبرنگاران ، ما نمی توانیم اظهار نظری کنیم اما از قوه قضائیه می خواهیم که هوشمندانه ، دقیق و منصفانه به این پرونده رسیدگی و با متهمان مطابق قانون رفتار کند.

غلامعلی حداد عادل در مراسم اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها افزود: در ایام نمایشگاه خبر دستگیری چند نفر از روزنامه نگاران اعلام شد که ممکن است برای برخی سوال ایجاد کند و بدیهی است که کسی دوست ندارد فردی دستگیر شود و من هم از نفس این کار خوشحال نیستم اما شرایط انقلاب ، کشور و منطقه و جایگاه ایران در دفاع از حق طلبی به کشورمان وضعیت خاصی بخشیده است که سبب می شود دشمنان توطئه کنند .

وی افزود: بعید نیست که دشمنان به فکر سوء استفاده از یک روزنامه یا چند روزنامه نگار افتاده باشند و امثال این اتفاق در سالهای قبل از 28 مرداد 32 هم اتفاق افتاده بود و هر وقت دشمنان می خواستند کاری کنند به سراغ روزنامه ها می رفتند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: طبیعی است که درخصوص این پرونده کسی نمی تواند اظهارنظر کند اما از قوه قضائیه می خواهیم به صورت دقیق و منصفانه به این پرونده رسیدگی و مطابق قانون رفتار کند و در صورتی که جرمی اتفاق نیفتاده بود از متهمان پرونده رفع اتهام کند.

حدادعادل افزود: شنیده ایم که در این نمایشگاه برخی مطبوعات به دلایلی شرکت نکرده اند و خواهش من از معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد این است که بعد از پایان نمایشگاه با دوستانی که شرکت نکردند صحبت و دلایل آنها را بشنود و حتی می توان مناظره ای برگزار کرد تا گله آنها مطرح شود و توضیحات دو طرف به اطلاع مردم برسد.

وی همچنین مطبوعات را شاخصی برای سنجش قانون مداری و آزادی در هر جامعه ای دانست و گفت: آزادی و قانون مداری دو روی یک سکه هستند و بدون هم ، معنا ندارند و رسانه شاخصی برای گفتمان های رایج در جامعه است بنابراین باید تلاش کنیم همه مطبوعات و رسانه ها به قانون پایبند باشند و آن را مخدوش نسازند.(خبرگزاری صدا و سیما)

 

نویسنده
خبرنگار آفتاب شمال
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *