سیاسی 03 بهمن 1394 - 9 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

جزئیات و ابعاد سفر رئیس جمهور چین به تهران اعلام شد رئیس جمهور چین در تهران؛ 17 سند آماده امضاء

به گزارش آفتاب شمال : ابراهیم رحیم پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: شی جین پینگ به دعوت آقای روحانی به کشورمان سفر می کند و به احتمال بسیار آقای ظریف در فرودگاه از او استقبال می کند. رئیس جمهور چین را در این سفر دو روزه، 6 وزیر به اضافه 3 معاون نخست وزیر همراهی می کنند.

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: رئیس جمهور کشورمان هم صبح شنبه در کاخ سعد آباد بصورت رسمی از همتای چینی اش استقبال می کند. رئیس جمهور چین در سفر یک روزه خود، با مقام معظم رهبری  و ریاست محترم جمهوری و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی دیدار خواهد داشت.

معاون آسیا اقیانوسیه وزیر امور خارجه همچنین گفت: آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین بعد از 14 سال از رئیس جمهور ما قبل چین که به تهران آمده بود با این فاصله به تهران می آید و  لذا مقطعی که  انتخاب شده است مقطع بسیار بجا و به اصطلاح  مناسبی است هم از نظر چینی ها و از هم نظر  جمهوری اسلامی ایران.

رحیم پور گفت: رئیس جمهور چین بعد از موفقیت ما در سطح دنیا و برجام، وارد ایران می شوند؛ در واقع رئیس جمهور چین که به عربستان و مصر رفته بود در آخرین گام به جمهوری اسلامی ایران می آید که سفر مورد توجه دنیاست.

معاون آسیا اقیانوسیه وزیر امور خارجه تصریح کرد: الان نگاه منطقه و دنیا به ایران است زیرا چین شریک اول تجاری ما بوده و بیش از یک سوم مبادلات ما  با چین بوده  است و از این جهت، همه نگاه می کنند که بعد از برجام و پسا تحریم، ایران در مسیر سیاسی  ، اقتصادی و کلا در دنیا  چگونه حرکت می کند.

وی افزود:ابعاد سفر رئیس جمهور چین به تهران نشان می دهد که این، یک سفر ساده و معمولی نیست.

رحیم پور گفت: در این سفر یک سند راهبردی امضا می شود؛ چین با کشورهای  دنیا  تعداد قابل توجهی سند راهبردی دارد ولی رتبه این سندها  4 درجه است. آنچه که  ما با چینی ها طی یکسال گذشته تفاهم کردیم سند راهبردی درجه یک برای ایران است.

معاون آسیا اقیانوسیه وزیر امور خارجه همچنین تصریح کرد: سند راهبردی یک نگاه برای بلند مدت جامعی به روابط دوجانبه است و در آن به همه مسائل دنیا،  منطقه، همکاری های بین المللی ،  مسائل فرهنگی، مسائل اقتصادی و امنیتی نگاهی ویژه می شود.

وی گفت: سند مهم دیگری که در این سفر امضا می شود سندی است به نام  جاده ابریشم.  چینی ها مدتی است سندی بنام  “یک  پهنه – یک راه” را برای جاده ابریشم تنظیم کرده اند که یک مجموعه کاملی است و می توانیم بگوییم  پک پول قلمبه ای را برای این کار هم گذاشته اند.

به گفته معاون وزیر خارجه ، در این سفر 17 سند همکاری در زمینه های مختلف به ویژه در عرصه های اقتصادی ، صنعتی ، فرهنگی و قضایی با حضور روسای جمهور دو کشور امضا می شود و روابط دوجانبه به سطح راهبردی ارتقا می یابد.

رحیم پور گفت: ما در این مجموعه 2 و شاید هم 3 سند فرهنگی داریم، یک سند قضایی برای قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور و همچنین اسنادی داریم که به مسائل اقتصادی ، فنی ، جاده ابریشم مربوط می شود.

وی افزود: می توانیم بگوییم تقریبا همه وزارتخانه های ما  در این سفر درگیر هستند و در سفر رئیس جمهور چین به تهران،  6 وزیر به اضافه 3 معاون نخست وزیر وی را همراهی می کنند.

رحیم پور همچنین با اشاره به انتشار مقاله رئیس جمهور چین در رسانه های ایرانی گفت: در مقاله  رئیس چین علاوه بر موضوعات دیگر، بحث میوه انار هم مطرح شد. به هر حال، در فرهنگ ایرانی، انار جزو  میوه های بهشتی است و رئیس جمهور چین هم معتقد است که انار یک میوه عرفانی است که از ایران  به چین آمده است؛ لذا در مقاله اشان به این موضوع پرداخته اند.

وی افزود: به هر حال فلسفه کنفسیوس چین و فلسفه ای که ما را در تاریخ  به همدیگر پیوند داده است خیلی مستحکم تر از این کشورهای جدید التاسیس نفتی در منطقه است و لذا نگاه راهبردی چین به ایران، چنین نگاهی است.

معاون آسیا اقیانوسیه وزیر امور خارجه گفت: در ایران، نگاه  این نیست که ما سیاست خارجی خود را بعد از برجام، تغییر دهیم. به صورت کلی ،پیام انقلاب ما این است که منحصر به یک جا و یک بلوک نمی شویم و لذا، بازی برد – برد ما با همه کشورها در دستور کار ماست .

خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در ادامه پرسید اعلام شده که رئیس جمهور چین یک اعتبار ویژه برای فاینانس  طرح های خودشان در ایران  احتمالا اختصاص خواهند داد؛ این موضوع شامل چه مواردی می شود؟

رحیم پور گفت: ما در دوره تحریم، با بانکهای چین کار می کردیم و حالا با “اگزیم بانک” چین وارد مذاکره شدیم تا اعتبار اختصاص دهند.حتی با وزارت راه ما وارد مذاکره شده اند تا برای دادن یک وام  با بهره 2 درصد یا بعضی موقع صفر درصد را برای قطار سریع السیر بخصوص تهران – مشهد می خواهد قایل شود .

وی افزود: مبلغ آن هم فکر می کنم  3 یا 4 میلیارد دلار باشد. بهر حال، برقی کردن خطوط مهم ما از جمله برای تهران – اصفهان و تهران – مشهد جزو برنامه های دولت است که می خواهد انجام دهد و لذا پیشنهادهای جامع و خوبی را ما در این سفر خواهیم داشت که از مدتی پیش، مذاکرات آن آغاز شده است.

معاون وزیر خارجه گفت: نکته بسیار اساسی و مهم در این سفر این است که ما گفته ایم  که تهران، دیگر در دوره تحریمی نبوده و با ان چارچوب مذاکره نمی کند. ما در شرایط کنونی همانطور که با فرانسه، انگلیس  و آلمان  صحبت می کنیم همانطور هم با چین و کره و ژاپن صحبت می کنیم و لذا ما تبعیضی و امتیاز ویژه ای برای کشورها قایل نیستیم.

وی افزود: البته  برای دوستان  دوران تحریمی خودمان، احترام قایل هستیم و بالاخره با آنها کنار می آییم؛ ولی نرخ  این به اصطلاح سرمایه گذاریها، یک  نرخ بین المللی است  که باید رعایت شود.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر حجم مبادلات چین با آمریکا 550 میلیارد دلار، با اروپا 620 میلیارد دلار و با ژاپن هم 320 میلیارد دلار است که توازن در هر سه حوزه به نفع چین است.

چین از نظر شاخص سرمایه گذاری و جذب سرمایه نیز رتبه بالایی به خود اختصاص داده است به طوری که این کشور 128 میلیارد دلار در دنیا سرمایه گذاری کرده و از سوی دیگر 139 میلیارد دلار جذب سرمایه داشته است.

علاوه بر این ذخایر ارزی که باید سرمایه گذاری شود پیش بینی شده است در 2030 به رقم 500 میلیارد دلار برسد.

اگرچه در سال 2015 واردات چین هشت درصد رشد داشته است، با این حال نباید فراموش کرد که سهم عمده ای از مصرف انرژی چین، زغال سنگ است و سهم نفت در سبد مصرف انرژی این کشور تنها 10 درصد است.

چین شریک اول تجاری 120 کشور دنیاست، طی سال های اخیر فضای رسانه ای و افکار عمومی در قبال رابطه با چین به حضور اجناس بی کیفیت چینی در بازار ایران خلاصه شده است، با این حال نباید فراموش کرد که چندین سال است که این کشور نخستین شریک تجاری ایران می باشد.

حجم مبادلات تجاری ایران و چین در سال 2014 حدود 52 میلیارد دلار بود.

این رقم در سال 2015 به علت کاهش قیمت نفت با کاهش مواجه شد؛ در حالی که ایران در 2014 حدود 519 هزار بشکه نفت به چین صادر کرد این رقم در سال 2015 به 542 هزار بشکه رسید.

علاوه بر این 17 درصد از حجم کالاهای غیرنفتی به چین صادر می شود که این رقم در سال گذشته افزایش یافت.

باید متذکر شد که در سال 2014 ، چین 36 درصد کل تجارت خارجی ایران را به خود اختصاص داد. ( صدا و سیما )

نویسنده
خبرنگار آفتاب شمال
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *