خواندنی ها 19 اردیبهشت 1395 - 8 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت: استمرار برخورد شدید با متخلفان دریافت های غیرمتعارف

به گزارش آفتاب شمال ، دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در دهمین نشست خبری سخن گو با اصحاب رسانه گفت: رشد بودجه‌های نظام سلامت باتوجه به تورم واقعی و هزینه‌های مورد نیاز برای اجرای طرح تحول سلامت، مناسب نیست.

وی با اشاره به این که، سهم سلامت نسبت به کل بودجه‌های کشور هنوز از متوسط کشورهای منطقه پایین‌تر است، افزود: باتوجه به سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، باید اعتبارات حوزه سلامت به طور متوسط از میانگین کشورهای منطقه بیشتر باشد. این میانگین در کشورهای منطقه بین 8.5 تا 10.5 درصد از درآمد ناخالص ملی است که در کشور ما اندکی بیش از هفت درصد است.

وی اضافه کرد: آمارهای کنونی نشان می‌دهد که سهم دولت و بیمه‌ها از کل هزینه‌های سلامت کمتر از 40 درصد است در حالی که دولت ها و بیمه ها در کشورهای منطقه بین 50 تا 60 درصد هزینه‌های سلامت را پرداخت می‌کنند.

دکتر حریرچی، گفت: باتوجه به این اطلاعات و رشد نامناسب بودجه وزارت بهداشت، سرعت رشد بودجه‌های نظام سلامت در مقایسه با تورم واقعی و نیازهایی که برای اجرای طرح تحول سلامت وجود دارد، مناسب نیست.

قائم مقام وزیر بهداشت، اضافه کرد: با این وجود حمایت دولت طی سه سال گذشته از طرح تحول سلامت مناسب بوده است؛ به‌عنوان مثال 10 درصد از محل هدفمندی یارانه‌ها به وزارت بهداشت پرداخت شد و اعتباری در سال 93 از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به وزارت بهداشت تعلق گرفت که این میزان در سال 94 کمی رشد داشت و با تصویب مجلس امسال نیز افزایش می‌یابد.

 

توسعه طب سنتی یکی از اولویت های وزارت بهداشت است

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اهمیت طب سنتی برای وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: توسعه طب سنتی باتوجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت است و به همین علت هفته گذشته موسسه طب سنتی طوبی و پژوهشکده و دانشکده جدید طب سنتی را افتتاح کردیم و برخورد با متخلفان و مدعیان طب سنتی نیز تشدید شده است.

وی با بیان این که نباید تاسیس معاونت اجتماعی را با طب سنتی گره بزنیم، عنوان کرد: یکی از موسسات طب سنتی نیز که هفته گذشته پلمب شد یک موسسه متخلف و غیرمجاز آموزشی بود که ادعا می‌کرد شعبه‌ای از یک دانشکده در ارمنستان است؛ اما مسوولان آن دانشکده ارمنستان در این مورد اظهار بی‌اطلاعی و ناراحتی کردند؛ ضمن این که شاکی خصوصی نیز وجود داشت.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت در برخورد با متخلفان طب سنتی به‌عنوان مدعی‌العموم وارد می‌شود؛ به‌خصوص این که شاهد مدعیانی در این حوزه هستیم که گاهی در داروی گیاهی، مواد روانگردان اضافه می‌کنند و به مراجعه‌کنندگان می‌دهند.

 

قبل از قضاوت، باید جزئیات حادثه بررسی شود

دکتر حریرچی در پاسخ به پرسشی درباره تخلفات بیمارستانی که اخیرا رسانه‌ای شده است، گفت: وزارت بهداشت در مسائل مختلف قائل به شفاف سازی و اطلاع رسانی صریح است و در هر موردی اطلاع رسانی لازم به بیمار و همراه او انجام می شود و ضمنا رعایت حریم شخصی اطلاع رسانی عمومی نیز صورت می گیرد.

وی گفت: وزیر بهداشت ،  در جلسه شورای معاونان وزارت بهداشت، دستور داد که در همه امور، مسوولان وزارت بهداشت اطلاع رسانی شفاف و صریح داشته باشند.

قائم مقام وزیر بهداشت، افزود: خطاهای پزشکی در همه جای دنیا وجود دارد و ما امروز در اتاق شیشه ای زندگی می کنیم و هیچ مساله را نمی‌توانیم از مردم پنهان کنیم؛ دریک هفته گذشته 2 حادثه در بیمارستان ها رسانه‌ای شد یکی مورد خودکشی در بیمارستان میلاد و دیگری عمل اشتباه روی پای سالم بیماری در اراک ارتباط داشت.

وی گفت: فعالیت پزشک جراح در اراک به حالت معلق درآمد و پرونده تخلف او به سازمان نظام پزشکی و مراجع قضایی ارسال شد؛ در زمان حاضر وزارت بهداشت به عنوان مدعی العموم وارد عمل شده است و ممکن است از طرف خانواده بیمار شکایتی هم نداشته باشند اما موضوع از طریق وزارت بهداشت پیگیری می شود.

دکتر حریرچی افزود: در بیمارستان میلاد نیز که یک بیمارستان وابسته به سازمان تامین اجتماعی و رایگان برای کارگران است فردی با انداختن خود از طبقات اقدام به خودکشی کرده و دچار آسیب جدی شده است.

وی گفت: اتفاق ناراحت کننده ای است اما قبل از قضاوت باید جزئیات آن بررسی شود و سوابق بیمار یا اینکه بیمار چه تقاضایی از بیمارستان داشته و چه اتفاقاتی افتاده است باید بررسی شود و قضاوت در این مورد در صلاحیت مقام قضایی است.
 

سخن گوی وزارت بهداشت با تاکید بر این که، در بحث پرداخت‌های غیرمتعارف باید توجه کرد که یک مورد آن هم زیاد است، گفت: البته شائبه هایی در این زمینه ایجاد شده که برخی می‌گویند سرعت وزارت بهداشت در برخورد با این پدیده کاهش یافته، درحالی که تاکید وزیر بهداشت و مسوولان وزارت بهداشت همچنان با شدتی که در ابتدای اعلام تعرفه‌های جدید اعلام شد، وجود دارد.

دکتر حریرچی افزود: وی با بیان این که این اقدامات در زمینه پرداخت‌های غیرمتعارف، با جوی از مفاهمه میان سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی پیش می‌رود، افزود: نتایج حاصل از این اقدامات فوق العاده خوب بوده است.

وی خاطرنشان کرد: معیار دریافت های غیر قانونی برای وزارت بهداشت شکایت بیمار نیست و آمال وزارت بهداشت این است که با فرهنگ سازی بین مردم و همکاری رسانه ها این نوع تخلفات به صفر مطلق در کشور برسد.

وی افزود: از نظر ما هر گونه پرداختی خارج از صورتحساب بیمارستان تخلف است و مردم به جز صندوق بیمارستان و صورتحسابی که بیمارستان صادر می کند هیچ پرداخت اضافه ای را برای درمان در بیماستان نداشته باشند.

قائم مقام وزیر بهداشت اضافه کرد: یکی از کارهایی که متخلفان این عرصه انجام می دهند شکستن قبح این تخلفات است، زیرا می خواهند این نوع اقدامات خود را عادی جلوه دهند بنابراین سعی می کنند این نوع اخبار زیاد منتشر شود تا عادی جلوه کند.

وی تصریح کرد: یکی از تخلفاتی که ممکن است رخ دهد نیز نوشتن خدمات اضافه ای است که انجام نشده است و به صورت k (کای ) اضافه در صورتحساب بیمار یا مشاوره های اضافه پزشکی است که این موارد با نظارت های سیستماتیک بر بیمارستان ها کنترل می شود.

دکتر حریری ادامه داد: آمارها نشان می دهد که بعد از طرح تحول سلامت این نوع تخلفات افزایش نیافته است.

وی با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر افزایش تقاضاهای القایی و شکل گیری دریافت‌های غیرمتعارف ، گفت: اولا خرید کالای پزشکی به صورت اورژانسی بوده و به طور معمول یکبار برای هر کسی اتفاق می‌افتد و نیاز به اطلاع رسانی‌های مجدد وجود دارد. از طرفی یکی از تکنیک‌هایی که مخالفین در برابر اقدامات انجام شده در هر حوزه انجام می‌دهند، شکستن قبح اقدامات خلاف و از طرفی کم ارزش نشان دادن اقدامات اصلی و اصلاحی است. به عنوان مثال گفته می‌شود اکنون زیرمیزی نمی‌گیرند، اما هدیه دریافت می‌کنند. این درحالی است که ما با یک روش علمی، از سوی نهادی خارج از وزارت بهداشت، بعد از گذشت یک هفته الی یک ماه از ترخیص بیمار، به طور سیستماتیک نمونه‌برداری کرده و با آنها گفت‌وگوی تلفنی و رضایت سنجی می‌کنیم.

 
دکتر حریرچی با اشاره به این که، با توجه به کمبودهای شدیدی که در حوزه خدمات بستری وجود دارد از حضور بخش خصوصی استقبال می‌کنیم؛ افزود: تخت‌های خود را توسعه داده و از بیمارستان‌های خصوصی فعال نیز حمایت می‌کنیم. البته چندین بار از ظرفیت ارتباطی‌مان حتی درباره بیمه‌های تکمیلی بازرگانی هم استفاده کردیم تا مطالبات بیمارستان‌های خصوصی را پرداخت کنند. بنابراین هرگونه حمایتی که لازم باشد از بیمارستان‌های بخش خصوصی به عمل آید و از دست‌مان برآید با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهند و همکاری مناسبی که در کنترل پرداخت‌های غیرقانونی داشتند، انجام می‌دهیم.

دکتر حریرچی در عین حال به یکی از مشکلات اقتصادی بیمارستان‌های خصوصی اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر بخش خصوصی ما فقط 60 درصد اشغال تخت دارند و 40 درصد تخت‌هایشان خالی است و این طبیعی است که دچار مشکل شوند. بنابراین از طرفی همه خدماتی که ارائه می‌کنیم باید منطبق با نیازهای مردم باشد، اما این در حالی است که 80 درصد مردم توانایی مراجعه به بیمارستان‌های خصوصی را ندارند و حدود 16 درصد نیز با کمک بیمه‌های تکمیلی به این مراکز مراجعه می‌کنند. بنابراین 2 تا 4 درصد مردم با آسودگی به بیمارستان‌های خصوصی می‌روند به همین دلیل است که بیش از 80 درصد هزینه‌های بیمارستان‌های خصوصی را بیمه‌های تکمیلی پرداخت می‌کنند. در حال حاضر 50 درصد بازار بیمه تکمیلی متعلق به شرکت آتیه سازان حافظ وابسته به بیمه سلامت و بیمه فرهنگیان است و 25 درصد بقیه بازار در اختیار بیمه ایران است که کاملا دولتی است  و مابقی بازار بیمه تکمیلی عمدتا” در اختیار شرکتهای شبه دولتی و بعضا” خصوصی است. بنابراین کمکی که از طریق بیمه های تکمیلی و منابع عمومی به بخش خصوصی می شود، قابل توجه است.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در این زمینه ما پیشنهاد می‌کنیم که بیمارستان‌های خصوصی از ظرفیت‌های خالی خود استفاده کرده و خدمات‌شان را متناسب با توانایی مردم ارائه دهند. در عین حال ما انتظار داریم هم بیمارستان‌های خصوصی تقویت شوند و بتوانند با معیارهای اقتصادی و متناسب با اصول بهره‌وری، سود کنند و هم به مردم ارائه خدمت دهند.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره نظر وزارت بهداشت درباره مصرف محصولات ترا ریخته گفت: درباره این محصولات باید از افراط و تفریط خودداری کرد. البته در جهان امروز به دلیل محدودیت‌های آب و خاک همه کشورها از این محصولات استفاده می‌کنند، اما مهم این است هر نوع محصولی اعم از غذایی، دارویی و … باید مجوز لازم را داشته باشد تا از سلامت آن اطمینان داشته باشیم. بنابراین معتقدیم که با محصولات تراریخته جدید باید منطبق با موازین علمی برخورد کرد و در جایی که نیاز به استفاده از آنها وجود دارد باید درباره سلامت و عدم آسیب رسانی آنها مطمئن باشیم.

حریرچی  در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه سلامت روان، افزود: تمام برنامه‌های ما منطبق بر این است که ارتقای سلامت روانی جامعه با ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، تحکیم بنیان خانواده، رفع موانع تنش آفرین، ترویج آموزش‌های اخلاقی و معنوی و ارتقای شاخص‌های سلامت روان باشد. در حوزه روانشناسی و روان پزشکی عوارض و مشکلاتی داریم که راه حل اصلی آن توجه به علل و عوامل بروز آنهاست. وزارت بهداشت در انتهای این زنجیره قرار دارد، اما وظیفه اصلی ما این است که رفتارهای مبتنی بر سلامت را تشویق کنیم، البته کمبودهای شدیدی در زمینه تخت‌های روانپزشکی داریم.

وی همچنین گفت: بر این اساس در طرح تحول سلامت 900 تخت جدید روانپزشکی در بیمارستان‌های عمومی قرار دادیم و اقدامات روانشناسی و خدمات روانی را در سیستم مراقبت‌های بهداشتی اولیه ادغام کردیم و به مراکز سلامت جامعه تعداد قابل توجهی روانشناس افزودیم. از طرفی برنامه‌های سلامت روان را به سمت غربالگری بیماری‌های شایع حوزه روان مانند اضطراب، افسردگی و اعتیاد بردیم.
دکتر حریرچی در پاسخ به برخی گفته‌ها مبنی بر اینکه سلامت دیگر اولویت دولت نیست، گفت: مطمئنم با نتایج حاصله از طرح تحول و مبانی حکمرانی خوب هیچ دولت، مجلس و نظام مدرنی در دوران بعد از گذار اپیدمیولوژیک بیماری‌ها نمی‌تواند به سلامت بی‌توجه باشد. رییس‌جمهور نیز در برنامه‌های خودشان بیمه همگانی را مطرح کرده بودند. البته در شرایطی که اکنون پیش آمده مردم لذتی را احساس کردند و جایگاهی که برای حوزه سلامت ایجاد شده، باعث می‌شود که مردم در این حوزه مطالبه داشته باشند. باید پرسید آیا می‌توان این جایگاه سلامت را گرفت؟ آیا دولت دیگری می‌خواهد یا می‌تواند 10 میلیون نفری را که تحت پوشش بیمه قرار گرفتند از شمول بیمه خارج کند. از طرفی در این دوره ما واردات دارو را کنترل کردیم، آیا کسی می‌تواند با توجه به اقتصاد مقاومتی این شرایط را به گذشته بازگرداند. بنابراین جایگاه ایجاد شده در این حوزه با توجه به مطالبات مردم و خواست دولت وجود خواهد داشت. /

نویسنده
خبرنگار آفتاب شمال
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *